פרוייקטים בינלאומיים

משלחות וחילופי הנוער

רציונל ומטרות פרויקט חילופי נוער של הכפר הירוק

 

הרעיון המרכזי המנחה את מפעל חילופי הנוער מושתת על כך, כי הכרות בין התרבויות השונות מאפשרת, ביתר קלות, למצוא מכנה ערכי משותף ומובילה לכבוד הדדי בני נוער מתרבויות שונות.

 

האפשרות להיחשף אל העולם הרחב, מסייעת לבני הנוער לחוש חלק ממשפחת העמים, לקשור קשרים המעשירים את הידע, לפתח חשיבה ועשייה אקטיבית ולבנות מערכת יחסים המבוססת על פתיחות וקבלת האחר. המפגש בין בני הנוער מאפשר להעמיק את הסובלנות, לדחוק סימני גזענות ודעות הקדומות, לפתח תודעה של חשיבות הדמוקרטיה וזכויות האדם ולטפח  את קשרי הידידות בין בני הדור הצעיר במדינות העולם.

 

בנוסף, מאפשרים חילופי הנוער לסייע בקידום מטרותיה הלאומיים של מדינת ישראל. בין השאר לבסס באמצעות בני הנוער את מעמדה של מדינת ישראל בין מדינות העולם, לפתוח יחסים בין לאומיים עתידיים ולחשוף את בני הנוער ממדינות שונות להתפתחותה ויכולותיה של מדינת ישראל. ניתן לומר כי משלחות חילופי הנוער של הכפר הירוק יוצאות כמשלחות של שגרירים צעירים למשימת הסברה וייצוג של הכפר הירוק ומדינת ישראל.

 

ייחודיותו של פרויקט משלחות הנוער בכפר הירוק באה לידי ביטוי בכך שהיא מבוססת על עקרון ההדדיות וביקורי גומלין, באופן שבו ביקור של תלמידינו כחלק ממשלחת בחו"ל נענה בביקור גומלין במשפחות התלמידים ובכפר הירוק. אי לכך, אנו מכנים את הפרויקט "חילופי נוער" ולא משלחות נוער לחו"ל.

 

במסגרת חילופי הנוער, מתארחים חברי המשלחת של הכפר הירוק בבתי משפחות התלמידים, שנבחרו כשגרירי המדינה המארחת, ולומדים להכיר את אורחות חיי הנוער והמשפחה של אותה מדינה. נוסף על כך, התלמידים יוצאים לפעילויות המאפשרות להם להכיר את מערכת החינוך של המדינה המארחת, את נופיה, אתריה ההיסטוריים ואת תרבותה.

 

בביקור הגומלין בישראל, בני הנוער אשר ארחו את משלחת הכפר הירוק בחו"ל, מתארחים במשפחות התלמידים הישראלים ומתנסים בחוויה המאפשרת להם להכיר גם את חיי היום יום של הנוער והמשפחה הישראלית.  כמו בחו"ל , גם בישראל, יוצאים חברי המשלחת המתארחת לפעילויות המאפשרות להם להכיר את מערכת החינוך של מדינת ישראל, את נופיה, אתריה ההיסטוריים ואת תרבותה.

 

הסמינר הבינלאומי למנהיגות סביבתית

הסמינר הבינלאומי למנהיגות סביבתית מאפשר לבני נוער מכל העולם להיפגש לפעילות של למידה ועשייה בתחומי הסביבה. המפגש בין בני נוער מרחבי העולם הוא הזדמנות ייחודית לעסוק בנושא שהוא מטבעו גלובאלי, מזוויות ראייה שונות. באוגוסט 2009 נערך המחנה הראשון בהשתתפות נוער מגרמניה, הולנד, פולין, קוריאה הדרומית וטייוואן. הפעילות התקיימה בחסות מרכז רבין והיחידה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל אביב וכללה מפגשים וירטואליים שקדמו למחנה. מפגשים אלה אפשרו ליצור היכרות מוקדמת בין בני הנוער ולבנות בסיס ידע משותף לקראת המחנה. בתום המחנה נחתמה עצומה הקוראת לקידום יזמות סביבתית ונושאים של קיימות.

באוגוסט 2010 נערך המחנה השני בהשתתפות נוער מגרמניה, פינלנד, פולין, וטייוואן. הכפר הירוק ישמח לצרף מדינות נוספות בעתיד. גם השנה התקיים הסמינר בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת ת"א ומרכז רבין.באוגוסט 2011 נערך המחנה השלישי בהשתתפות נוער  מישראל, פינלנד, איטליה, גרמניה, טייוואן, קוריאה , פולין, גרמניה והולנד.

באוגוסט 2012 נערך המחנה הרביעי בהשתתפות נוער  מישראל, פינלנד, גרמניה, טייוואן, קוריאה , פולין, בולגריה, גרמניה והולנד.

דילוג לתוכן